Fridolin kör ståupp

Enligt humorvalet är alltså Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin den roligaste partiledaren och alltså i minst behov av humorcoachning. I år talade han inte i Almedalen eftersom han är pappaledig men förra året gjorde han det. Trots att det var hans premiärtal i Almedalen var han både lugn, tydlig och rolig. Dessutom använde han sig av ett klassiskt ståupp-upplägg när han berättade en anekdot:

”Vi skulle bli bjudna på en festmåltid hos polischefen och i kraft av min ålder fick jag givetvis sitta bredvid polischefens åttaårige son. Men hur konverserar man egentligen med en åttaåring i en bergsby i Afghanistan? Jag försökte fråga lite om nationalsporten buzkashi, men grabben skakade bara på huvudet.
’Its all to complicated. You woldn’t understand.’ Nähä. Så var man då avhyvlad av en åttaåring i en liten bergsby i Afghanistan. Men han fortsatte. ’I know soccer. Do you have any good soccerplayers from Sweden?’ Och jag sken upp.
’Yes, from my little village we got one, Fredrik Ljungberg.’ Jag tänkte att jag inte behövde berätta att Fredrik Ljungberg flyttade från Vittsjö innan han hade hunnit fylla tio. Den afghanska pojken såg på mig med stora ögon och sade:
’Oh, so you’re from Arsenal?’”

Historien är riktigt bra eftersom den förutom att den är rolig också är självironisk (i kraft av min ålder fick jag sitta jämte polismästarens son), den säger något om hans ursprung (han är en enkel kille från landet i Vittsjö) och den visar att han har koll på fotboll och alltså är en vanlig kille trots att han är politisk ledare.

Se hela talet här.

Se%20hela%20Gustav%20Fridolins%20(MP)%20tal

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /storage/content/91/127591/roligaretalare.se/public_html/wp-content/themes/roligaretalare/comments.php on line 2