Funny is money

I USA har man länge tagit det här med humor i talarsammanhang seriöst. Där finns uttrycket ”Funny is money” och det betyder att de som kan förmedla ett viktigt budskap med hjälp av humor eller blandat med humor är de som får jobben. Där finns kurser, böcker, hemsidor, coacher som lär ut humorns grunder. Konstigt nog så har vi inte alls så i Sverige. Trots att vi alla är överens om att humor är ett viktigt ur en rent retorisk aspekt. Förutom att det är såklart roligare att lyssna på någon som är kul. Alltså alla vet att man borde borde använda sig av mer humor men ingen vet hur.

När jag traskade upp till ICA Bokförlag för ett halvår sen med idén om att överföra ståuppens alla knep så alla kan lära sig så nappade de direkt. Med invändingen: kan verkligen alla bli roligare -även den värste tråkmånsen?

Mitt svar är ja,  ALLA kan bli roligare! Alla kan däremot inte blir roliga hela tiden, men alla kan blir roliga i några minuter. Och det räcker långt. 

Typiskt rolig amerikansk president.

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /storage/content/91/127591/roligaretalare.se/public_html/wp-content/themes/roligaretalare/comments.php on line 2