Roliga Reinfeldt

I USA använder politiker sig av ett helt stall talarskrivare varav minst en är ansvarig för de humoristiska inslagen -oftast en ståuppkomiker. I Sverige är det inte lika vanligt. Göran Hägglund ansvarar till exempel själv för humorn i sina tal och han har inte hört talas om att någon av sina kollegor skulle ha eller ha haft en komiker till hjälp, berättar han i  en intervju.

Men jag är inte så säker på det. I Almedalen 2010 gjorde Reinfeldt något som ingen annan hade gjort tidigare och hittills inte heller upprepat -han levererade ett tal i form av en ståuppakt. Han använde sig av rena ståuppskämt, han hade inget manus utan hade lärt sig talet helt utantill och han gick fram och tillbaka över scenen, gestikulerade och använde sitt kroppsspråk på absolut proffsigaste tänkbara sätt. Han utstrålade charm, karisma och en enorm självsäkerhet. Gesterna visade att han brann för sitt ämne, eftersom han kunde sitt manus helt utantill kunde han se publiken i ögonen och hans lediga och avslappnade gång på scenen gjorde att han gav ett oerhört seriöst intryck samtidigt som han avfyrade många korta och relevanta skämt. Snacket gick om att han måste ha gjort en retorisk makeover. Jag tror han haft en komiker i sitt stall. Jag tänker fråga honom om det i år.

Talet finns inte på nätet. Men en del av det kan du se här

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /storage/content/91/127591/roligaretalare.se/public_html/wp-content/themes/roligaretalare/comments.php on line 2