Spiderchicks humoristiska tips

Fler har uppmärksammat vikten av humor när man kommunicerar med andra. Såhär har roliga bloggaren Spiderchick sammanfattat sina bästa tips för bloggare som vill bli lite roligare. Jag kan bara skriva under, mycket bra tips!

1. Igenkänningsfaktor!
När du skrattar gott och hjärtligt åt något är det ju ofta för att du känner igen dig själv, eller hur?
2. Bjud på dig själv
Det är befriande med människor som vågar bjuda på sig själva och som vågar vara sårbara. ”Hej hej här är jag med alla mina fel och brister”. Jo det är läskigt att blotta sig men i slutet av dagen är vi människor mer lika varandra än vad vi tror.
3. En bild säger…
… mer än tusen ord. Ibland ja. Har du till exempel sett en rolig skylt på stan eller vill beskriva hur tokig du ser ut i håret, då är det roligare om även ett bildbevis finns.
4. Vad är din punchline/slutkläm?
Ibland kan det vara smidigt att fundera ut din punchline innan du har skrivit själva blogginlägget. Vad är det du vill få fram? Vad är det för rolighet du vill bjuda på? Forma inlägget efter det.
5. Håll dig kort och koncis
Försöka att inte sväva ut för mycket i dina inlägg. Plocka bort onödiga ord och förklaringar.
6. Blotta din fantasi
Skriver du om en händelse i vardagen kanske det du faktiskt GJORDE inte var så himla spännande. Där emot vad du TÄNKTE eller vad du innerst inne VILLE göra – DET kan vara roligt.
7. Hitta din humorstil
Har du bara glimten i ögat kan du skämta om det mesta. I längden kan det dock underlätta om läsarna vet vart de har dig och vilken typ av humor du bjuder på.

 

 

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /storage/content/91/127591/roligaretalare.se/public_html/wp-content/themes/roligaretalare/comments.php on line 2